DVR
DVR که مخفف کلمه digital video recorder دستگاهی است که تصاویر انالوگ را از دوربین های مدار بسته دریافت کرده و پس از تبدیل آن ها به اطلاعات دیجیتال آن ها را ضبط می کند.معمول ترین حافظه مورد استفاده در این دستگاه ها هارد دیسک های معمولی هستند. این دستگاه ها با توجه به نوع، قابلیت نصب انواع هارد دیسک را دارد. همچنین این دستگاه قابلیت بازپخش (Playback) تصاویر ضبط شده را دارد و حتی می تواند بر بستر شبکه و اینترنت، انتقال تصویر زنده و بازپخش را برای کاربر فراهم نماید.
از dvr ها می توان در ترکیب با مالتی پلکسر و سیستم موشن دتکتور استفاده کرد. Dvr ها به دو دسته تقسیم می شوند:standalone و pc based.
Standalone : این دستگاه ها امکان نصب و نمایش تصاویر را برای شما فراهم می آورند و به صورت مستقل کار می کنند و برای راه اندازی نیازی به دستگاه دیگر ندارند.
pc based : این دستگاه بر روی برد اصلی رایانه نصب می شود و امکان ضبط و نمایش تصاویر را بر روی رایانه دارد. اما به دلیل تداخل کاری سیستم رایانه و لزوم روشن ماندن دائم سیستم و استفاده از حجم هارد سیستم و اشکالات دیگر خیلی استفاده عمومی ندارند.
مزیت dvr ها
-دستگاه های dvr دارای قابلیت های ضبط و نمایش چند تصویر همزمان، صدای هشدار، تشخیص و … را دارا می باشند که نصب سیستم مدار بسته را بسیار آسان می کنند.
-کیفیت تصاویر ضبط شده آنها نسبتا بالا است.
-دسترسی به تصاویر با توجه به زمان و تاریخ ضبط به راحتی امکان پذیر است.
-پس گرفتن کپی کیفیت تصاویر به هیچ وجه پایین نمی آید.
-امکان استفاده از قابلیت موشن دتکتور برای شروع ضبط چند لحظه قبل و بعد تشخیص حرکت.
-امکان کنترل از راه دور از طریق بستر اینترنت.
NVR
NVR یا network video recording جهت ضبط تصاویر دوربین های تحت شبکه به کار می رود. این دستگاه ها تصاویر را به صورت دیجیتال از دوربین ها IP توسط کابل شبکه (cat5وcat6) دریافت می کنند و علاوه بر مزایای دستکاه های dvr دارای مزایای زیر نیز می باشد:
-امکان انتقال تصویر و تغذیه بر روی یک کابل.
-امکان استفاده از دوربین های با کیفیت به مراتب بالاتر دوربین های انالوگ.
-امکان دسترسی به تنظیمات و کنترل دوربین ها از طریق دستگاه و بستر اینترنت.
-انتقال تصویر تحت شبکه به مراتب آسان تر.
-امنیت بالا.
اما به دلیل هزینه های بالا در سیستم های IP همچنین عمومی ترین سیستم استفاده از DVR و دوربین های انالوگ می باشد.
کابل شبکه
این کابل ها این کابل ها از نوع کابل های زوج به هم تابیده (TP)هستند(twisted pair cable). علت تابیدن زوج سیم ها در این کابل ها به این دلیل است که هادی ها، میدان مغناطیسی را در اطراف خود ایجاد نکنند و دیگر اینکه اثرات نویز ایجاد شده روی خود را خنثی کنند. می توان این کابل ها را به دو دسته بدون حفاظ(UTP) و با حفاظ(STP) دسته بندی کرد.
از این کابل ها برای اتصال میان دوربین های IP و NVR استفاده می شود. به این نوع از کابل ها کابل RG45 نیز گفته می شود و سوکت مورد استفاده این کابل ها RJ45 می باشد.برای اتصال کابل های RG45 به سوکت های RJ45 از آچار سوکت زن استفاده می شود. سوکت های RJ45 در دو نوع type A و type B به کابل شبکه اتصال پیدا می کنند.